1. Als je 1 baars hebt gevangen, blijf dan even proberen. Baarzen houden zich altijd op in scholen en waar er 1 zit, zitten er meer.
  2. Heb je enkele baarzen gevangen op 1 stek maar houden de aanbeten op? Probeer dan eens een totaal ander stuk kunstaas want waarschijnlijk hebben ze je door. Ja, baarzen zijn slim en na een paar aanbeten zullen ze je kunstaas links laten liggen. Heb je bijvoorbeeld met een spinner gevangen, schakel dan over naar een kleine shad of twister en je zult zien, er komen er nog een paar op de kant.
  3. Kleine en grote baarzen zitten vaak in dezelfde school en als je een kleintje vangt heb je best goede kans, dat er in dezelfde school ook nog een mooie grote zit. Voor de echte grote baarzen moet je overigens meestal wel op wat groter water zitten. Uitzonderingen op klein water zijn er natuurlijk altijd.
  4. Bruggen, havens, duikers, stenen… je kent de plekjes wel waar een onderbreking is onder water. Daar maak je goede kans om de baarzen te vinden.
  5. Zwemmen de baarzen wel achter je kunstaas aan, maar willen ze niet toehappen? Ga dan niet langzamer inhalen, het enige resultaat zal zijn dat de baarzen ook langzamer gaan zwemmen. De truuc is om steeds even te versnellen. Wanneer het kunstaas ineens wegschiet heeft de baars maar een spit second om een beslissing te maken en komt de agressie in hem naar boven. Vaak kun je juist dan de aanbeet verwachten.

Met deze tips moet het lukken om meer baarzen op de kant te krijgen. Succes aan de waterkant!

Previous post

Wie het kleine niet eert

Next post

Zelf snoek swimbait maken

The Author

joost

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *