SnoekVisverslagen

Een dagje de polder in op snoek

Graag mag ik een dagje de polder in gaan om met de spinhengel de snoek te belagen. Zo ook deze dag. We vertrekken op tijd want het is nog winter dus de dagen zijn niet bijzonder lang en dan heb je meer tijd om te vissen. De polder waar wij vissen vandaag heeft een uitstekend snoekbestand maar wat wij deze dag zouden beleven had ik hier nog niet eerder meegemaakt. Het beloofd een mooie dag te worden.

snoek-polder-2

Bij aankomst begint het alweer te kriebelen. Daar bij die bruggetjes en onder die overhangende boom en oh daar bij dat stroompje. Overal waar ik kijk zie ik potentiele snoek verblijven en eigenlijk wil je overal tegelijk ingooien. Ik besluit om eens met een spinner te beginnen. Ik vis eigenlijk nooit met een spinner maar het leek me wel wat vandaag. Dat bleek een verstandige keuze te zijn want deze spinner bleek die dag goud waard. Deze grote zwart met gele spinner met goudkleurig blad is niet verzwaard waardoor hij perfect te vissen is in de ondiepe polder. Na slechts enkele worpen bleek de waarde van de spinner al en kon ik de eerste snoek al voor de lens van de camera houden.

snoek-polder-3

De dag vorderde en alle plekjes waar oma snoek zou kunnen liggen, visten we af. Ik steeds weer met mijn spinner. Uiteindelijk wisten wij samen 11 snoeken op het droge te tillen. 6 gingen er met volle overgave voor mijn spinner en ook mijn vader wist 5 snoeken te landen. Hiervoor gebruikende een enorme rood met gele streamer, of eigenlijk mag je het wel een kleine kip noemen, welke na deze 5 snoeken ook geheel overleden is. Alle snoeken variërend in lengte tussen de 50 en 90 cm. Een heerlijk dagje snoeken.

snoek-polder-4

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens
Close
Back to top button