SnoekSnoekbaarsVisverslagen

Snoekbaars vissen met verrassend resultaat

Besloten een dagje te gaan verticalen op snoekbaars met mijn vismaat. Het was lekker weer, weinig kanaalcampers op het water en we konden de vissen al ruiken. Zoals we vaker gedaan hebben voeren wij direct op de stek af. Slechts 100 meter varen van het huis van mijn vismaat dus we konden direct beginnen!

Na enkele tientallen minuten diende de eerste aanbeet zich aan. Een snoek! Ik kon mijn eerste vis binnen enkele minuten na de aanbeet binnen halen en ja hoor het was een snoek.

snoek

Nu ben ik bovenal een snoekvisser en heb er inmiddels al vele op de kant kunnen trekken. Deze dag was ik echter helemaal ingesteld op het vangen van een snoekbaars. Een teleurstelling? Dat zeker niet. Elke snoek die ik weet te verleiden tot de aanbeet is weer een machtige ervaring! Maar we zijn hier voor de snoekbaars, dus snel weer verder.

Na weer een tijdje de shad op en neer te laten dansen op de bodem van het kanaal weet mijn vismaat een snoekbaars te haken. En wat voor een! Met een knallende 30 cm een gevecht om nog vaak aan terug te denken. Helaas zou het deze dag ook bij deze ene kleuter snoekbaars blijven.

Wel wisten wij op de terugweg weer een snoek te haken, dit maal weer door mijn vismaat. Na nog eens goed om ons heen gekeken te hebben en de snoek nog eens goed bekeken te hebben moesten wij toch tot de conclusie komen dat dit toch zeker de snoek moest zijn die wij al eens eerder in de boot hadden gehad die dag. Hij had zeker honger…

Al met al niet gevonden wat we zochten maar wel weer een bijzonder leuke dag met verrassende resultaten

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button