SnoekVisverslagen

Wind, natte sneeuw en snoek op de Real Eel

Het is koud, heel koud, als ik mijn auto uitstap langs de waterkant. Het waait behoorlijk en af en toe valt er wat natte sneeuw tussen de regen door. De thermometer in de auto geeft aan dat het 2 graden is. Het is koud. Toch wil ik vandaag even mijn nieuw gebonden Monster Zonker streamers uitproberen. 3-delig voor een ultieme beweging en ruim 30cm lang. Mooie zware streamers voor de spinhengel want wanneer ze nat zijn bijna 30 gram zwaar. Geen ideaal vlieghengel gewicht. Het water waar ik vis is op de meeste plekken niet dieper dan 2 meter maar met deze kou zullen de snoeken diep liggen en niet al te actief zijn. Het blijft voor de streamers dus vooral bij uitproberen of ze mooi zwemmen, niet of ze vangen.

Maar ik had nog iets nieuws, na veel positieve verhalen te hebben gehoord over de Real Eel van Savage Gear dacht ik toch, die moet ik ook maar eens uitproberen. Dus voor dit heldere water de donkere “Motor Oil” versie van 20cm maar eens aan de speld geknoopt. Eerst eens even voor je voeten heen en weer halen en ik moet zeggen, hij zwemt heel mooi. Bovendien is de 20cm variant heel fijn te werpen aan een redelijk lichte spinhengel (10-40gr) met een 2500 molentje eronder. Enige waar ik me eerst een beetje zorgen om maakte is de lange staart waar zich geen haak in bevindt. Dat probleem had ik ook al met de 4-play shad van Savage Gear waar ik altijd nog een stinger aan toevoeg. Ondanks dat dat de actie iets beïnvloed een goede actie als ik kijk naar de missers die ik had gehad zonder de stinger. Ja hoe weet je dat? Nou, ze hangen me net iets te vaak aan de stinger, die snoeken.

real-eal-2

Maar goed, niet geschoten is altijd mis. Ik werp de rubberen paling een flink stuk het water op, laat hem even afzinken en begin te draaien. Bij de eerste worp blijkt al meteen dat de aantrekkingskracht van dit stukje kunstaas niet gelogen is. Tot vlak voor mijn voeten wordt de Real Eel meteen al achterna gezeten door een fanatieke snoek die, ja hoor, alleen de staart weet te bemachtigen. Wel geschoten en toch mis.

Maar ik geef het niet op, stuur de Real Eel wederom het water op en met een stevige slag draai ik hem weer naar me toe. De snoek die eerder zo fanatiek zijn maaltje probeerde te bemachtigen laat er deze keer geen gras over groeien en besluit dit keer met volle overtuiging de gehele Real Eel in zijn muil te laten verdwijnen. Raak! En dat na 2 worpen al. Dit is mooi kunstaas! Het blijkt geen grote snoek en zonder te meten gok ik hem op een centimeter of 60.

real-eal-6

Aangezien het behoorlijk koud is door de harde wind die recht in mijn gezicht blaast, ik mijn handschoenen ben vergeten en de handen al behoorlijk koud zijn geworden, houd ik het uiteindelijk maar een uurtje vol aan de waterkant. Het blijft het bij die ene snoek. Maar, we zijn weer even lekker buiten geweest en mijn nieuwe aasje, de Real Eel van Savage Gear, heeft zich helemaal bewezen. Die krijgt een vaste plek in de kunstaas doos.

Savage Gear kunstaas kopen

Heb je hem nog niet, koop er dan snel een en ontdek zelf de aantrekkingskracht die deze paling kan hebben op Esox Lucius.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens
Close
Back to top button