SnoekVisverslagen

Vliegvissen op snoek in de polder

De gesloten tijd komt er weer aan en dan is iedere dag aan het water nog even meegenomen. Zo ook deze zondag. Ondanks dat het koud is deze morgen staat er een stralend zonnetje en is er weinig wind. Niet de meest ideale omstandigheden voor een snoek sessie in de polder maar omdat het bijna voorbij is, toch maar even proberen. Met zijn 3en langs de vaart met kunstaas maar de morgen verloopt, niet geheel onverwacht, zeer stil en zonder aanbeten. Die snoeken liggen vast allemaal op de bodem te wachten totdat wij niet meer mogen vissen.

Dan maar vroeg lunchen en onder het genot van een biertje en een uitsmijter worden de tactieken besproken voor als straks de boot gekocht is. Hoe gaan we dan de diepe putten in het grotere water bevissen en hoeveel grote snoeken zullen er dan wel niet op de foto poseren met ons. Ook passeert de aankomende trip naar de Kyll nog even de revue. 4 dagen vliegvissen op forel en vlagzalm, eten drinken, ontspannen en hard zwaaien met die vliegenstok. Welke vliegen moeten er nog gemaakt worden? Dat wordt leuk!

snoek-vlieg-2

Na de lunch trek ik er toch nog even op uit met de vliegenhengel de polder in. Al is het alleen maar om wat nieuwe streamers uit te proberen. Even kijken hoe ze zwemmen. Maar deze verandering van locatie blijkt een goede keuze. Weliswaar geen overvloed aan aanbeten maar toch weet ik binnen een half uur een mooie snoek te verleiden met een nieuwe streamer. Het is altijd leuk als je iets nieuws hebt gemaakt en dat blijkt ook nog te werken.

snoek-vlieg-3

Bij een duikertje werp ik de streamer een meter of 15 weg en strip hem langzaam terug in de richting van de duiker. Ongeveer 3 meter voor de duiker weet een mooie dikke wintersnoek van 74 cm wel raad met het nieuwe patroontje en laat de 20 cm lange groene streamer volledig in zijn bek verdwijnen. Na een korte dril kan ik de snoek tot overgave bewegen en een paar foto’s later verdwijnt hij met een stevige slag weer onder het wateroppervlak. Klaar voor de aankomende amoureuze activiteiten die ervoor moeten zorgen dat we dit nog lang in de toekomst kunnen blijven doen.

snoek-vlieg-4

De algemene gesloten tijd voor kunstaas geldt van 1 april t/m de laatste zaterdag van mei. Maar let op, sommige wateren kennen een langere gesloten tijd. Informeer dus altijd even van tevoren welke tijden gelden voor het water waar je vist en houd je aan die tijden. Ze zijn er niet voor niets, en als de vissen rustig kunnen paaien betekend dat voor ons dat de visstand beter is en wij meer kunnen vangen buiten die 2 maanden dat het even niet kan.

Succes aan de waterkant

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button