PlatvisVis TipsVisverslagen

Vissen op Texelse platvis

Strandvissen op Platvis

Het is weer zover, ieder jaar gaan we naar Texel voor een gezinsuitje, aan het eind van het jaar. Texel is voor ons ongeveer anderhalf uur van deur tot deur maar door de boottocht heb je toch echt vakantiegevoel, zonder dat het er stikt van de toeristen. En natuurlijk neem ik dan ook een hengel mee om te vissen op Texel.

vissen op texel

Waar moet je nou vissen op Texel

Volgens mij werkt het overal. Ik ga zelf meestal naar de Cocksdorp in het noorden en pak dan het Noordzee strand. Dit omdat de stroming rond de kop sterker is dan de rest van het eiland en je daar meer zeebaars zou vinden. Dit keer echter, besloten om de afslag bij Ecomare te pakken, net onder het midden van Texel aan de Noordzee. Daar beginnen de strekdammen en dat leek me ook wel interessant om eens te proberen.

vissen op texel platvis
vissen op texel platvis

Goede keuze, die strekdammen

Het getij kwam slecht uit dit keer. Ik kon mijn pieren om 9 uur ophalen in Oudeschild, aan de Waddenzee kant van het eiland en het zou om 11:30 al laag water zijn. Ik kon tot ongeveer 13:00 uur vissen en had om 10:00 uur de beaaste haken in het water. Dat is 3 uur vissen met een uur dood tij, er middenin. Nu bleek echter, dat als je aan de goede kant van zo’n strekdam gaat staan, daar ook met dood tij redelijk stroming blijft. De aanbeten nemen wel wat af maar je staat niet helemaal voor niets te vissen.

vissen op texel platvis

Prima vangst voor weinig vistijd

Uiteindelijk ving ik voor laag water twee botten, tijdens dood tij eentje en toen het water opkwam, in het laatste half uurtje, ving ik er ook nog twee. En best aardige voormaten. Vaak pak je toch ook wel een of twee van die postzegeltjes maar vandaag niet, alles tussen de 25 en 35 cm. Vissen die de top flink op en neer laten dansen. Ondanks dat ik best van een vers visje houdt, heb ik deze vissen weer lekker laten zwemmen. Catch and release krijg ik toch altijd een beter gevoel van.

vissen op texel zeepieren

Zeeaas kopen op Texel

Vers gestoken zeepieren, spiering of zagers kopen om te vissen op Texel? Ga dan naar Voordeelland in Oudeschild.

Zorg dat je ze van tevoren even besteld, om teleurstellingen te voorkomen.

Lees hier ook gerelateerde artikelen over vissen op Texel.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook eens
Close
Back to top button