SnoekVisverslagen

Metersnoeken bij seizoensopening 2018

Meternoeken bij seizoensopening

Druk, druk, druk! Ik kon pas 3 weken na de seizoensopening weer gaan snoeken maar wat was dat het wachten waard. Zo vang je jarenlang een enkele metersnoek per seizoen, net over de meter en zo vang je 2 metersnoeken achter elkaar bij de eerste visdag in het nieuwe seizoen.

We kunnen weer snoeken

Eindelijk konden we weer het water op om de snoeken te belagen. Lekker op tijd in de boot, flink stuk varen naar een nieuwe stek, bewapend met een klein beetje informatie van 15 jaar oud. Het zou eigenlijk een eerste ontdekkingsdag zijn. Zoeken naar goede stekken en eens kijken of die grote snoeken nog steeds op dezelfde plek lagen als 15 jaar geleden.

Nieuw kunstaas, metersnoeken?

Ik had weer eens een nieuw kunstaasje gekocht. Deze keer een Alien Eel van Savage Gear. Wat een apparaat was dat. Terwijl ik dat enorme stuk rubber achter de boot aan sleur, voelt ieder moment al alsof je beet hebt. We zien op de fishfinder overal vis en prachtig relief op de bodem, tussen de 5 en 6 meter. Hier moet het gaan gebeuren. En dan gebeurd het het ook, nog geen 15 minuten op de nieuwe stek en mijn hengel klapt helemaal dubbel. Ik weet meteen dat dit een grote vis moet zijn.

Mijn slip piept en de lijn loopt eraf alsof het niets is. Het enige wat ik uit kan brengen is, jongens, dit is een hele grote vis! En dan komt ze boven, de brede rug en enorme kop verklappen al dat dit wel eens mijn nieuwe PB kon zijn. En niets is minder waar. Deze dame van bijna 10 kilo en 116 centimeter schoon aan de haak, verbreekt mijn record in 1 keer met 12 centimeter. Eerste snoek van het seizoen!

metersnoeken-1

metersnoeken_2
metersnoeken_3

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Ik zeg nog tegen mijn broer, nu is het jouw beurt en we wisselen van plek in de boot. Ik bind er een iets kleinere rubber van 30 centimeter aan en neem plaats in het midden van de boot. We varen verder over de stek en nog geen 30 minuten later is het wederom mijn hengel die dubbel klapt. Weer zo’n grote vis? denk ik nog. De ene run na de andere voordat we haar überhaupt te zien krijgen. En ja hoor, weer een grote snoek. Niet zo groot als de vorige maar weer een metersnoek. Precies 100 centimeter dit keer.

metersnoeken_4

Zou dit een voorbode zijn voor dit seizoen, blijven de metersnoeken komen? Of kan het alleen nog maar kleiner nu? Hoe dan ook, deze seizoensopening gaat de boeken in als de mooiste ooit. Voor mij dan, want zowel mijn broer als mijn pa moesten het doen met vissen landen en foto’s maken dit keer. Volgende keer beter mannen. Nu eerst opmaken om volgende week naar Frankrijk te reizen om met de vlieg de forel te bestoken. Ik heb er zin in!

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook eens
Close
Back to top button