Roofblei tipsRoofblei videosVideosVis Tips

5 Roofblei Tips met Chris Chew

5 Roofblei Tips van Chris Chew

In deze video krijg je 5 roofblei tips van niemand minder dan Chris Chew. Een echte expert op dt gebied.

1. Hengel en molen

Een hengel van 2,70 meter is ideaal voor deze visserij. Met een werpgewicht van 7 tot 21 gram kun je bijna al het benodgde kunstaas wel wegzetten. Liefst een strakke actie met een vergevende top, aangezien de aanbeten superhard kunnen zijn. Daaronder een 4000 molen. Een redelijk grote molen omdat deze een hogere inhaalsnelheid heeft.

2. Welk kunstaas

Chris vist voornamelijk met ondiep lopend, slank kunstaas. Drie van zijn favorieten zijn:

3. Welke stekken

Op plaatsen waar er verschillen zijn in de stroming. Aan de oppervlakte in het kolkende water is waar de roofbleien liggen

4. Welke lijn en voorslag?

Gebruik een 15/00 gevlochten lijn met goede werpeigenschappen. Je moet goede verre worpen kunnen maken maar wel de kracht hebben om de harde aanvallen aan te kunnen. Daarvoor gebruik je een lange fluorocarbon voorslag van 40/00.

5. De roofblei landen

Gebruik altijd een landingsnet. Het zijn gevoelige vissen en doen het niet goed op een kiesgreep. Onthaken doe je het liefst in het water. Lukt dat niet, gebruik dan een onthaakmat.

Nog meer tips naast deze roofblei tips

Vond je deze tips behulpzaam? Check dan ook deze video met Chris Chew waarin hij alles verteld over vissen op grote baars.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook eens
Close
Back to top button