SnoekVisverslagen
Trending

Snoeken in de Polder

Een ochtend om nooit te vergeten

Snoeken in de Polder

Een jaar hadden we gewacht en eindelijk kwam het moment dichterbij. Niet snoeken in de polder was het plan maar we zouden voor het eerst wadend met de vliegenhengel echte Oostzee snoeken gaan vangen in Rügen, Duitsland. Maar… Corona gooide roet in het eten. We moesten als Nederlanders een (max 48 uur oude) negatieve test kunnen overleggen, vergezeld door een doktersattest. We hebben van alles geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen maar helaas mocht het niet baten. Geen Rügen dit jaar.

Maar toen rees de vraag. Wat doen we dan wel. De vrije dagen zijn al opgenomen, hengels staan klaar. We gaan toch zeker wel vissen deze week. En zo gezegd, zo gedaan. We besloten om de Nederlandse wateren maar onveilig te maken. Nederland is ten slotte een snoekland bij uitstek. Dus, snoeken in de polder! Niets bleek minder waar. Nog nooit heb ik zo’n onsuccesvolle visweek gehad. Of het lag aan onze eigen verslagenheid of misschien de luchtdruk, ik weet het niet maar het wilde maar niet. We vingen af en toe een snoek en moesten er heel hard voor werken, totdat het zaterdag werd. De laatste dag en afsluiter van onze visweek.

Een prachtige dag voor snoeken in de polder

De dag begon prachtig. Lekker zacht weer, zonnetje, klein briesje. Het kon niet beter. Na een rit van een half uurtje kwamen we aan op de stek. Hengels werden in gereedheid gebracht om te snoeken in de polder, maar we hadden de moed toch wel een beetje in de schoenen zitten na deze week. Het eerste uurtje verliep heel rustig maar ineens veranderde er iets. Iedere snoekvisser kent dit fenomeen wel denk ik. Soms lijkt het wel of er onder water een knop wordt omgezet en dan gaat het helemaal los. Het lijkt wel of de snoeken collectief “aan” worden gezet.

Snoeken in de polder 2
Snoeken in de polder 3

  Snoeken in overvloed

  Drie man, gewapend met twee spinhengels en een vliegenhengel hadden de ochtend van de week. In anderhalf uur wisten we samen 11 snoeken op de kant te brengen. De een na de ander had het, met volle overgave, gemunt op onze streamers. Dit is snoeken in de polder zoals het hoort! Onder de bruggetjes, midden op het water, langs de kant, bij de waterlelies. Het maakte niets uit. Meerdere keren had je dan een snoek die de streamer miste, of niet gehaakt werd bij de eerste aanbeet. Geen probleem hoor, gewoon opnieuw erover heen en bam, weer een snoek gehaakt. Dit was wekelijk een dag snoeken in de polder om nooit meer te vergeten.

  Ik kan hier nog eindeloos over doorvertellen maar de foto’s spreken voor zich!

  Snoeken in de polder 4
  Snoeken in de polder 5
  Snoeken in de polder 6
  Snoeken in de polder 7
  Snoeken in de polder 8
  Snoeken in de polder 9
  Snoeken in de polder

   Wil je meer weten over snoeken in de polder, lees dan ook deze anderen berichten.

   joost

   Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

   Gerelateerde artikelen

   Bekijk ook eens
   Close
   Back to top button