SnoekVisverslagen

Metersnoek vanaf de kant

Een mooie dag. Geen regen, een beetje wind en de zon laat zich niet zien. Iedere snoekvisser wordt daar blij van, zeker op een visdag. We gaan met z’n drieën snoeken met kunstaas en vertrekken wat aan de late kant naar de stek. Het is een klein stukje, dus het maakt niet uit dat we wat later zijn, we kunnen de hele stek wel afvissen.

Het eerste uur is het rustig maar aan het einde van dat eerste uur wordt er door Floris vlak onder de kant een flink bak verspeeld die vol overtuiging voor de Real Swimbait Slender ging. Jammer maar helaas geen foto. Desondanks zit de moed erin en werpen we lekker verder. Ik loop behoorlijk te klooien en mis 2 vissen op de BBZ, waarbij de tweede toch echt een substantiële vis betreft. Het begint er langzaam op te lijken dat deze dag niet goed meer zal aflopen.

Als we het hele stuk afgelopen hebben besluiten we terug te struinen al werpend om te gaan lunchen. Halverwege naar de auto wordt mijn BBZ-1 Junior echter gepakt door een mooie vis die wel blijft hangen en mijn eerdere gevoel geheel teniet doet. Ze geeft zich na een kort gevecht gewonnen en ik mag een prachtige snoekdame voor de lens houden van 101 cm. Voor mij kan het vandaag al niet meer stuk.

metersnoek2_vanafdekant_sep15

Frits weet niet veel later een snoekje van het formaat aasvis (35cm) te landen en dan gaan we toch echt even lunchen. Tijdens de lunch wordt de tactiek besproken voor de 2de helft van de dag en we bedenken dat bijna alle aanbeten binnen een stukje van zo’n 100 meter zijn gevallen. Daar nog eens over door filosoferend komen we tot de conclusie dat dit precies een stukje is waar vaak kanaalzitters kilo’s witvis lokvoer te water laten. Zou best wel eens kunnen dat de snoek zich daaromheen heeft geconcentreerd voor een eenvoudige maaltijd.

Aangezien we al van alles door het water gesleurd hadden en ik nog een paar aasvissen in de achterbak had gelegd voor de zekerheid, besluiten we te proberen met doodaas nog een echte dikke dame te verleiden. Na nog geen 10 minuten schiet mijn dobber weg en laat zich niet meer zien. Zou het weer een meter zijn? Na 5 seconden slaan en hangen. Direct voel ik dat we hier niet met een meter te maken hebben. Na enkele seconden laat zich een mooie 60er aan de oppervlakte zien en daar is direct de dag mee afgesloten. Geen snoeken meer op de kant daarna maar wel een fantastische visdag gehad.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button