Vis Nieuws

Boetebedragen hengelsport 2020

Wat moet je betalen als je je niet aan de regels houdt?

Voor de meeste van ons zal dit niet gelden want we hebben altijd onze documenten op orde en houden ons aan de regels. Maar…. voor wie daar geen zin in heeft, zijn de boetebedragen hengelsport niet mals. De boetes voor 2020 zijn bekend. De meeste zijn hetzelfde gebleven, alleen vissen met levend aas wordt dit jaar met een tientje meer bestraft dan vorig jaar.

Voor de meest voorkomende overtredingen vind je hier de boetebedragen hengelsport. Wil je meer weten over hengelsport gerelateerde boetes, lees dan ook eens deze pagina van Sportvisserij Nederland

Vissen zonder toestemming

Ga je zonder vispas / vergunning aan de slag van de rechthebbende op het visrecht van dat water kun je de volgende boetes verwachten:

  • met één of twee hengels € 140,-
  • met één peur € 210,-
  • met meer dan twee hengels € 320,-

Vissen in de gesloten tijd

Van 1 april tot de laatste zaterdag van mei is het verboden om in Nederlands binnenwater te vissen met bijna alle soorten kunstaas. Een uitzondering is bijvoorbeeld de kunstvlieg (tot 2,5 cm lengte). Wil je meer weten over de gesloten tijd? In dit artikel beschrijven nauwkeurig hoe de gesloten tijd voor aassoorten werkt. Hier de boetenbedragen hengelsport voor vissen in de gesloten tijd.

  • Vissen met verboden aas in de gesloten tijd: € 95,-
  • Vissen met een staand net in de gesloten tijd: € 280,-

Vissen met levend aas

Ga je met levend aas vissen in 2020 ben je € 10,- duurder uit dan vorig jaar. En goed ook, waarom zou je met levend aas vissen als het met dood aas net zo goed gaat. Als niet beter. Boetenbedragen hengelsport voor vissen met dood aas:

Vis je met levende vis, amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren, dan mag je bij een controle € 390,- afrekenen.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button