SnoekVisverslagen
Trending

Wist je dat? Karpers kunnen ook vis eten

Karpers kunnen ook vis eten

Wist je dat? Karpers kunnen ook vis eten zijn als het ze uitkomt. Enkele weken geleden waren we weer met de boot achter de snoek aan. Nog geen vijf minuten onderweg, sleepte we grote shads van 25 centimeter achter de boot in de hoop een mooie snoek te foppen. Maar niets was minder waar. Onder de eerste brug word de shad van Frits gepakt maar gemist. Dus, nog een keer terug over hetzelfde stukje en ja hoor hij werd weer gepakt. Weer mis, maar nee een meter verder werd hij alsnog gepakt en dit keer bleef hij hangen. De hengel buigt helemaal door en we denken allebei, dit moet een hele dikke snoek zijn. Vrij snel in de dril komt de vis echter boven. En wat schetst onze verbazing, het is een prachtige dikke karper.

Keurig in de bek gehaakt

We zien ook gelijk dat de, toch wel behoorlijke, dreg keurig in de bek zit. En dan begint de dril pas echt, de karper duikt terug onder de brug en schiet iedere keer als hij bij de boot komt weer het diepe in. Wat een dril, dat is toch heel anders dan een snoek. Zelfs de grote geven zich over het algemeen sneller gewonnen. Maar we krijgen de karper in het net en kunnen een paar mooie plaatjes schieten. Wie had dat gedacht, karpers kunnen ook vis eten.

karper op shad

Staartbijters

Na deze ongelooflijke vangst moet de dag eigenlijk nog beginnen. We trollen nog een stukje door zonder succes en besluiten dan door te varen naar het Spaarne. Op naar helderder water. We vissen de rest van de ochtend en een stuk van de middag door en missen de een na de andere snoek. Ze vallen de shads wel aan maar blijven niet hangen. In het process verliezen ook 2 shads hun wel begeerde staart. Dat word nieuwe shad kopen. Dus we besluiten maar even te lunchen en die plekjes later nog eens aan te doen.

snoek vissen
snoek vissen

Toch gelukt om een snoek te vangen

Ook de tweede ronde is helaas zonder succes, we besluiten maar terug te varen via de Leidsche vaart. Maar dan, onder de laatste brug is het toch nog prijs. Ik werp mijn shad vlak langs de brug en het moment dat deze het water raakt, wordt hij gepakt. Een leuke snoek van om en nabij 70 centimeter weet ik in de boot te tillen. Toch nog een snoek in de boot.

Lees hier ook een ouder artikel over een vis etende karper

snoek vissen

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button