Kunstaas reviewsSnoek tipsSoftbaits reviewsVis Tips

Abu Garcia Svartzonker McPike review

Abu Garcia McPike

De Abu Garcia McPike is een van de geniale kunstaasjes, ontsproten aan het brein van Claes “Svartzonker” Claesson. De shad is samen met enkele andere modellen, in samenwerking met Abu Garcia, in productie genomen en inmiddels wijd verspreid. Wie heeft er nou nog niet van deze gekke Zweed gehoord.

Specificaties

De Abu Garcia McPike is beschikbaar in 3 formaten 18 cm, 21 cm en 25 cm met gewichten van respectievelijk 49gr, 70gr en 106gr. En als je dan nog met een loodkop vist, zeker niet geschikt voor een ultra light stokkie dus. Met de inmiddels 15 aantrekkelijke kleuren is er voor iedere omstandigheid wel een kleurtje verkrijgbaar. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de kleuren PAP en Nors maar goed, die kleuren is altijd ook een beetje persoonlijke voorkeur van de visser denk ik altijd. Ze vangen namelijk allemaal snoek. Abu Garcia McPike kopen
abu garcia svartzonker mcpike kleuren

Zwemactie

Deze shad heeft in de staart uitsparingen en een extra grote paddle waardoor hij een licht flankende actie krijgt maar wel een hevig bewegende staart. Door het brede lijf heeft hij van onderaf gezien ook een groter silhouet dan de meeste shads. Ik stop meestal nog een ratel in de staart waardoor hij ook nog geluid maakt en dat geeft de McPike naar mijn idee nog een beetje extra vangkracht. Die ratel is uiteraard niet standaard en moet je zelf toevoegen indien gewenst.

Zwemactie van de McPike

Conclusie

De Abu Garcia McPike van Claes “Svartzonker” Claesson is een echte aanrader voor iedere snoekvisser. Het is een veelzijdige shad die je naar eigen inzicht kunt inzetten in alle waterlagen en omstandigheden. Hou er wel rekening mee dat je een stevige hengel gebruikt, want met de kleinste variant + rig, zit je toch al gauw aan 60 gram. Zowel trollend vanuit de boot boven 6 meter als in de polder op 80 centimeter water heb ik er snoeken mee gevangen. Variërend tussen de 65 en 95 cm. Echt een topper van een kunstaasje wat mij betreft en ik zal hem dan ook iedereen aanraden! Abu Garcia McPike kopen

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook eens
Close
Back to top button