Baars tipsSnoek tipsVis Tips

Snoek vissen met licht materiaal

Snoek vissen met licht materiaal

Dit is een van de spannendste manieren van snoek vissen. Snoek vissen met licht materiaal laat ruimte voor zowel kunstaas- als vliegvissen, maar we zullen hier de focus leggen op snoekvissen met kunstaas.

Waarom snoek vissen met licht materiaal?

Onder licht materiaal versta ik een hengel tot 40 gram werpgewicht en een 1000 serie molentje vol gespoeld met een lichte gevlochten lijn. Daarmee vis je kleine plugjes, spinners, shads en niet te vergeten streamers met het grootste gemak en kun je mooie afstanden halen met werpen. Je kunt zonder veel spullen lekker struinen langs poldersloten, vaarten, stadsvijvers en ander klein water.

snoek vissen met licht materiaal
Aan licht materiaal is een snoek van 75 centimeter een beste vangst!

Je zult met deze visserij minder vaak de “big mama’s” tegen de schubben lopen maar omdat je met licht materiaal vist, zullen snoeken van 60, 70, 80 centimeter je de nodige adrenaline bezorgen. En die kom je nu juist wel vaker tegen dan de grote dames.

Waar vissen met licht materiaal?

Ik had het al even gezegd. Snoek vissen met licht materiaal is bij uitstek geschikt om te doen in de polder. Wil je tips over waar je in de polder het beste kunt vissen, lees dan ook dit artikel vol met tips over vissen in de polder.

Op zoek naar licht materiaal?
Check deze links voor goed betaalbare hengels en molens voor deze visserij

snoek vissen met licht materiaal vliegvissen

Wat heb je nodig?

Nou, niet zoveel eigenlijk! Een hengel met molen met gevlochten lijn, een tas, onthaakmat, kunstaas en een tang. Dat is alles. Mocht je nog niet zo handig zijn met de kieuwgreep en / of langs hoge kanten vissen, dan is een net ook aan te raden. Zelf gebruik ik die zelden bij deze visserij omdat een net mij meestal alleen maar in de weg zit. En na bijna 30 jaar snoekvissen weet ik inmiddels wel hoe je de kieuwgreep moet doen. Er zit niet voor niets een handvat op zo’n snoek.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook eens
Close
Back to top button