Visverslagen

Onverwachte vangst: de karper

Vreemde en onverwachte vangsten hebben we allemaal wel eens. En heb je het nog nooit meegemaakt, dan komt dat vast nog wel.

De Karper

We zouden gaan proberen of de zeebaarzen al in het land waren. Tegen beter weten in naar het strand van Petten lekker met kleine lepeltjes werpen tussen de golfbrekers. Na een uurtje gooien, totaal verkleumde handen en het achterlaten van verschillende lepeltjes op de rotsen besloten we dat het misschien toch te vroeg was voor de zeebaarzen. Lekker terug achter de dijk waar de wind niet zo hard waaide en met shads langs het Noord-Hollands kanaal wandelen om te proberen een snoekbaars te verleiden. Niets bleek minder waar.

Na een klein kwartiertje volgde de eerste aanbeet en direct viel het op deze vis van alles kon zijn maar geen snoekbaars. Of het moest een hele grote zijn. Na een dril van een kleine 5 minuten bleek het inderdaad niet om een snoekbaars te gaan maar om een robuuste kanaalkarper.

dekarper1
Nu hoor je vaak van roofvissers dat ze wel eens per ongeluk een karper in de rug hebben gehaakt met hun kunstaas maar dit was anders. Deze gulzige karpper had de shad namelijk echt in de bek genomen met de intentie er zijn lunch van te maken. Na wat lezen op internet kwam ik erachter dat ook dit vaker gebeurt en dat karpers zo nu en dan ook vis eten als het zo uitkomt. Weer wat geleerd… karpers zijn soms ook rovers.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens
Close
Back to top button