SnoekVisverslagen

Snoek op de vlieg

Oostenwind, stralende zon, plotselinge temperatuur daling en sloten vol cabomba. Eigenlijk weet je dan van tevoren al dat het zwaar gaat worden. Desondanks maar gewoon op pad met de vliegenlat. Lekker buiten zijn is tenslotte geen straf. Voor degene die niet weten wat cabomba is, dat is een exotische waterplant die veel in aquaria gebruikt word. Rond 1986 is er een slimmerik geweest die het in de sloot heeft gegooid en nu overwoekerd het flinke stukken water en maakt het het vissen op sommige plekken bijna onmogelijk.
snoek-op-de-vlieg3
Nu blijkt dat als de cabomba tot aan het wateroppervlak staat op sommige plekken dat een streamer daar wel gemakkelijker doorheen gaat dan een plug of jerkbait met grote dreggen. Na een hele ochtend zwaaien met de vliegenhengel, een net gebouwde streamer in een onderwater liggende boom achterlatend en bijna 2 wielrenners hakend moet ik nog een 0 noteren op het scorebord. Geen volger of aanbeet mag ik bespeuren. Als je de wielrenners niet meerekent tenminste.

Na een heerlijke uitsmijter in de plaatselijke kroeg blijkt de dichtheid van wielrenners en wandelaars te zijn verdubbeld, dus besluit ik de spinhengel te gaan gebruiken om de streamers aan te bieden. Dan heb je immers wat minder ruimte achter je nodig.

De middag blijkt gelukkig succesvoller en ik mag na wat werpen en wandelen toch nog een mooie snoek van 87cm bijschrijven. Gevangen op een nieuw patroontje streamer in nog geen 30cm water. Van die streamer, een nieuwe in de 7 sins serie, maken we binnenkort ook een video, dus dan kun je hem namaken als je wilt.

Al met al een lange dag met weinig beweging. Gelukkig afgesloten met toch nog een prachtige poldersnoek op de vlieg, jammer genoeg niet met de vliegenhengel maar dat mag de pret niet drukken.
snoek-op-de-vlieg

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens
Close
Back to top button