SnoekVisverslagen

Trollen op snoek in Noord-Hollands kanaal

Trollen op snoek

Na een hele tijd weer eens een dagje de boot kunnen pakken en het Noord-Hollands Kanaal op om te trollen op snoek. Vaak een moeilijk water genoemd voor snoek. Lange stukken, overal hetzelfde, zowel boven als onder water. Desalniettemin kan het heel interessant zijn. Zeker als je zwager zijn boot direct aan het kanaal heeft liggen.

Zoals gezegd, lang niet gevist samen om verschillende redenen maar het moest er weer eens van komen. Dus ochtendje gepland, bootje volgeladen en gaan.

Eerste vissen in de boot

Na een kleine 10 minuten heb ik een eerste aanbeet op mijn nieuwe goudkleurige Hornet van Salmo. Helaas geen monster maar een baars van een cm of 25. Vol goede moed plug weer overboord en verder trollen op snoek. Omdat ik toch een beetje twijfel aan de klein kunstaas in de zomer theorie besluit ik er een iets grotere en luidruchtigere SPRO Screaming Devil Pike Flash aan te hangen en niet lang daarna voel ik een echte klap op mijn hengel. En wat een verschil zit er toch tussen een polder- en een kanaalsnoek. Die kanaalsnoeken weten wat vechten is en ik mag na een korte maar heftige dril een mooie snoek van +/- 70cm in de boot tillen. Nu zit ik echt vol goede moed en we gaan verder.

trollen-op-snoek-1

Kleine afslag naar zijkanaal

Langs het stuk kanaal dat we hier bevissen zit ook een klein zijkanaal. Riet aan beide kanten en wat minder diep dan het hoofdkanaal. We besluiten het een stukje op te varen, even een stukje echt door de natuur trollen op snoek. Gezien de relatief hoge watertemperatuur, die in dit ondiepere kanaaltje wat hoger is dan in het hoofdkanaal besluiten we naar een paar honderd meter rechtsomkeert te maken. Die snoek ligt hier niet, die zoeken vast de koelere stukken op. Op de terugweg een metertje of 200 voor het hoofdkanaal krijg ik een harde klap op mijn Savage Gear 4play liplure en een mooie dril volgt. Een snoek van 81 centimeter komt in de boot. Nummer 2!

trollen-op-snoek-2

Benzine op…

We gebruiken een nieuwe (oude) motor en geen van ons heeft goed in zijn hoofd zitten hoever we kunnen komen op deze tank met deze motor. Na het terugzetten van die mooie snoek blijkt dat we precies ongeveer 3 uur kunnen varen op 1 tank. Na herhaaldelijk te proberen de motor opnieuw te starten moeten we toch echt concluderen dat waarschijnlijk de benzine op is. Gelukkig had ik bij het inladen van de boot een helder moment en wees mijn zwager erop wat extra mee te nemen, waarop hij een extra liter in de boot had gelegd.

Terug naar de steiger

Nu we wisten dat er nog maar beperkte meters gemaakt konden worden hebben we besloten terug te varen naar de steiger. De dag zat er alweer bijna op. Op de terugweg langs de andere oever van het kanaal lijkt het erop dat de zon zoiezo al roet in het eten gooide en het inmiddels te warm was voor onze vriend Esox. Een hele tijd ging voorbij zonder beweging of aanbeet maar op een halve kilometer voor de steiger krijg ik toch nog een mooie dreun op de hengeltop van een prachtige kanaalsnoek van rond de 75 cm. Nummer 3 vandaag.

trollen-op-snoek-3

Nog even snoekbaarzen?

Aan de overkant van het kanaal ten opzichte van de steiger is een bruggetje met een mooi taludje. Bijna altijd snoekbaars te vinden. We besluiten nog heel even 15 minuten wat rubber over de bodem te laten stuiteren. En niet zonder succes. Mijn maat weet toch nog een kromme hengel te scoren met een leuk snoekbaarsje van +/- 40cm en ikzelf weet nog een baarsje van 30cm te verleiden.

joost

Ik ben een fervent roofvisser, altijd al geweest. Sinds de eerste keer dat ik mee ging snoeken met mijn vader zit het roofvissen mij in het bloed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens
Close
Back to top button